Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 18.12.2020.

Datum objave: 15.10.2020.

Padobranci Aerokluba Osijek

Aeroklub Osijek

ak-osijek
Aeroklub Osijek ima dugu tradiciju školovanja sportskih padobranaca u Hrvatskoj, te ima sve potrebne dozvole za školovanje izdane u nadležnoj Agenciji.
Kao i svake godine, tako i ove Padobranska Sekcija priprema početni tečaj (osnovnu obuku) za padobrance.

Tečaj se sastoji iz teoretskog dijela (predavanja) i praktičnog dijela (skokovi).
Kandidat za školovanje mora ispuniti slijedeće uvjete:

1. Starost najmanje 16 godina ( uz dozvolu roditelja)
2. Upis u "Aeroklub Osijek"
3. Obavljen liječnički pregled kod nadležne zdravstvene komisije
4. Odslušani i položeni ispiti iz teoretskih predmeta: Teorija skoka, Padobrani i zrakoplovi, Tehnika skoka, Izvanredni postupci, Zrakoplovni propisi, Meteorologija.

Teoretski dio školovanja odvija se na sportskom aerodromu Čepin u prostorijama Aerokluba

Osijek, Sv. L.B. Mandića 172 31000 Osijek, u vremenu kada to odgovara kandidatima, tokom tjedna i vikenda u trajanju od 20 sati.

Nakon uspješno završenog teoretskog dijela obuke, praktični dio obuke (pakiranje padobrana,vježbe na zemlji i skokovi) biti će organizirani početkom svibnja, na sportskom aerodromu Čepin.Praktični dio sastoji se od 8 sati vježbi na zemlji i 5 skokova s prinudnim otvaranjem te 5 ili manje skokova na slobodno.

Skakanje se obavlja iz zrakoplova C-172, C-182 ili C-206.

Poslije završene osnovne obuke, školovanje se nastavlja individualno, prema željama i
mogućnostima padobranca-početnika. Uči se slobodni pad,upravljanje pod kupolom,doskok nakon čega padobranac-početnik samostalno skuplja skokove, iskustvo i minutažu slobodnog pada kako bi pristupio polaganju za dozvolu padobranca, nekoj od povlastica ili ovlaštenja.

Link na orginalnu objavu

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Skydivecroatia.hr - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Skydivecroaita.hr je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti