Tečajevi padobranstva u Zagrebu

Škola padobranstva Skydive Croatia

Padobranski obučni centar Skydive Croatia u sklopu svoje škole padobranstva nekoliko puta godišnje održava tečajeve padobranstva u Zagrebu koji se sastoje od nekoliko etapa padobranske obuke do konačnog stjecanja uvjeta za polaganje dozvole padobranca kategorije A

Tečaj padobranstva u Školi padobranstva Skydive Croatia

U ovo trenutku koristimo klasični način obuke (eng. Static Line Course) koji je ujedno i jedini dostupni oblik padobranske obuke u Hrvatskoj no planiramo uvođenje i  AFF padobranske obuke u budućnosti.

Upisi u školu padobranstva možete napraviti popunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na linku - Škola padobranstva upisi

Padobranska obuka počinje upisivanjem u jedan od naših padobranskih tečajeva u kojemu će te proći kroz 6 segmenta obuke.

 • Teoretska padobranska obuka
 • Padobranske vježbe na zemlji
 • Odlazak na prvi skok padobranom
 • Prolazak kroz temeljni dio obuke
 • Nastavak svladavanja vještina i učenje tehnika do stjecanja uvjeta za izlazak na ispit za A padobransku dozvolu
 • Polaganje ispita A dozvole

Uvjeti za upis u školu padobranstva

Kako je padobranstvo sport koji od osoba koje se bave padobranstvom zahtjeva određen stupanj psiho-fizičke spreme tako i pri upisu u školu padobranstva postoje određeni uvjeti.

1. Liječnički pregled

U Hrvatskoj je trenutnim pravilnikom o padobranstvu regulirano da sve osobe koje se bave padobranstvom moraju posjedovati važeće liječničko uvjerenje za bavljenje padobranstvom. Prije upisa u Školu padobranstva kandidat mora obaviti liječnički pregled za padobranstvo. Na sljedećem linku možete pronaći popis ustanova koje preporučujemo za obavljanje istog – Liječnički pregled za padobranstvo.

2. Težina

Zbog sigurnosnih odredbi padobranske opreme koja se koristi u padobranskoj obuci, gornja granica težine kandidata iznosi 100 kg. Također uzima se u obzir i indeks tjelesne mase.

3. Dobne granice

Sve osobe starije od 18 godina, koje ispunjavaju i ostale uvjete nabrojane u ovom tekstu se mogu upisati u školu padobranstva Skydive Croatie. Također osobe s navršenih 16 godina mogu se upisati u školu padobranstva uz potpis i suglasnost roditelja ili skrbnika. Gornja granica ne postoji no ovisi o psiho-fizičkim mogućnostima kandidata.

Teoretska padobranska obuka

Teoretska dio padobranske obuke obavlja se u učionici u trajanju od 10-12 sati te je obično podijeljen u dva do tri dana. Obuhvaća sljedeće predmete

 • prinudni postupci u izvanrednim situacijama,
 • tehnike izvođenja skoka padobranom,
 • poznavanje padobrana, padobranske opreme i zrakoplova,
 • pravila i propisi,
 • zrakoplovna meteorologija.

Škola je koncipirana i organizirana tako da prije prvog skoka usvojite gradivo koji će vam biti nužno za sigurnu izvedbu prvog skoka. Kroz danji napredak usvojiti čete novo gradivo postupno.

Prije upisa i dolaska na prvi sat predavanja teoretskog dijela padobranske obuke preporučujemo da pročitate online školu padobranstva objavljena na Hrvatskom portalu o padobranstvu. Online školu padobranstva možete pronaći no ovom linku: Hrvatski portal o padobranstvu - Škola padobranstva.

Padobranske vježbe na zemlji

Dio teoretske obuke obuhvaća pripreme i vježbe na zemlji a sastoje se od detaljnog i praktičnog upoznavanja s padobranom i opremom koje se nadovezuje na gradivo iz učionice. Zatim vježbe i postupci u izvanrednim situacijama koje su jedan od najvažnijih segmenata padobranske obuke i ostatka padobranske karijere. Proći ćete kroz najpraktičnije načine izvođenja skokova iz različitih zrakoplova te ćete upoznati napredne tehnike koje će vam omogućiti brzi napredak.

U padobranskoj školi Skydive Croatie veliku važnost pridodajemo praktičnom dijelu i vježbama na zemlji jer su one temelj razumijevanja sigurnog bavljenja padobranstvom.

Odlazak na prvi padobranski skok

Vaš prvi skok padobranom redovno se organizira sljedeći dan nakon teoretskog dijela obuke i vježbi na zemlji jer želimo da pri prvom skoku vaše znanje bude najsvježije.
Prije izvođenja skoka napravit će se test kojem je svrha provjere i razumijevanja naučenog te po potrebi dodatnih pojašnjenja i vježbi.

Koristeći naučeno, uz nadzor naših instruktora započinje priprema za skok koja obuhvaća utvrđivanje zadataka i tijeka skoka, pregled i priprema opreme i padobrana, oblačenje opreme (kombinezoni, visinomjeri, kacige i padobrani), pripreme i vježbe na zrakoplovu te naposljetku ukrcaj i polijetanje.

Skydive Croatia škola obavlja se klasičnim načinom obuke te se tako i prvi skok izvodi klasičnim načinom školovanja (eng. Static Line). Skok se izvode s 1000 metara visine i padobran se aktivira uz pomoć „Gurtne“ ili (eng. Static Lina).

Učenik nakon otvaranja padobrana samostalno upravlja do prizemljenja uz po potrebi, intervenciju instruktora koji skok prati sa zemlje i daje upute radio-stanicom ako je potrebno.

Prizemljenje se vrši samostalno i u skladu s usvojenim gradivom na obuci.

Prolazak kroz temeljni dio obuke

Temeljni dio obuke sastoji se od izvođenja skokova na gurtnu i po uspješno svladanim zadacima i usvojenim tehnikama prelazak na skokove s samostalnim otvaranjem padobrana i odlaskom na sve veće visine. Osim progresije kroz skokove usvajat ćete i nova teoretska i praktična znanja.
Nastavak svladavanja vještina i učenje tehnika do stjecanja uvjeta za izlazak na ispit za A padobransku dozvolu.

Polaganje ispita A dozvole

Nakon svih uspješno svladanih segmenata padobranske obuke spremni ste za polaganja ispita za A kategoriju padobranske dozvole. Teorijski ispit za stjecanje A dozvole provodi Skydive Croatia koja po uspješno položenim ispitima izdaje potvrdu za izdavanje padobranske dozvole. Na temelju izdane potvrde Agencija za Civilno zrakoplovstvo (CCAA) izdaje padobransku dozvolu.

Imate li pitanja koja želite postaviti o padobranskoj školi ili želite znati više?

Provjerite našu bazu često postavljanih pitanja o školi padobranstva te odgovore koji će vam pružiti korisne informacije padobranskoj obuci. Škola padobranstva - pitanja i odgovori

Upiši se u školu padobranstva! Saznaj više o padobranskoj obuci!

Postani padobranac u školi padobranstva Skydive Croatia

Vaša Skydive Croatia

Rezerviraj Tandem skok brzo i jednostavno

Naša web stranica osmišljena je s idejom da Vam omogući najlakši i najbrži postupak rezervacije termina za skok padobranom i kupnju poklon bonova za tandem skok

Skok padobranom s 4000 metara

Omjer uloženog i dobivenog

Padobranska organizacija koja nudi skokove s 4000 metara svaki tjedan u godini.

Nekoliko lokacija tandem skokova

Nekoliko lokacija skokova

Nekoliko lokacija skokova u Hrvatskoj i izvan granica među, kojima možete izabrati.

Poklon bon za skok padobranom

Poklon bonovi za skok padobranom

Narudžba poklon bonova online, brzo i jednostavno, u samo par klikova.

brzi odgovor na upite

Na raspolaganju u svako doba dana

Ulažemo veliki trud da odgovorimo na vaše upite u što kraćem vremenu.

Skok padobranom kao teambuilding

Savršen izbor za teambuilding

Dovedite svoju ekipu na skok padobranom i stvorite posebnu i čvrstu vezu

Besplatan prijevoz do mjesta skakanja padobranom

Mogućnost organizacije prijevoza

Znamo da je prijevoz mnogima problem zato imamo riješenje za vas.

GoPro9 snimanje tandem skokova

Snimanje GoPRO9 Black kamerama

Redovno ulažemo u nove modele kamera jer želimo da imate najbolju kvalitetu.

Skok padobranom montaža videa

Montaža vašeg tandem videa

Pohvali se obitelji i bližnjima te sheraj video na društvenim mrežama.

Skydive Croatia otvorena je tijekom cijele godine

Da bi vam omogučili da svoj prvi skok padobranom ostvarite kada vi to želite. Skydive Croatia otvorena je cijele godine te ako vremenski uvjeti dozvoljavaju skokove izvodimo i u zimskim mjesecima

4000 4000 metara visine svaki tjedan
12 mjeseci u godini
Croatian Language English Language